S tebou ma baví Slovensko, ZŠ Budkovce

Detské odd. pre deti a mládež 26.2.2020 pripravilo pre 58  žiakov 7. a 8. ročníka zo ZŠ Budkovce zemepis v knižnici. Najprv sme ich oboznámili s históriou našej knižnice, knižničným fondom , literatúrou, ktorú si  môžu vypožičať na danú tematiku. Previedli sme ich jednotlivými oddeleniami pre deti, ale aj dospelých.
Slovensko je nádherná krajina a spoznať ju atraktívnym a pútavým spôsobom, to sa podarilo tvorcom dokumentárneho filmu S tebou ma baví Slovensko.  Film  rozpráva o tom, ako to dopadne, keď sa Tom, írsky študent a Gabika,  slovenská herečka a vášnivá športovkyňa, rozhodnú spoločne precestovať Slovensko.
Tom, mladý muž z Írska, podniká spolu so svojou slovenskou kamarátkou Gabikou výlet za aeromobilom, no keďže práve v tom čase je tento výnimočný a svetovo preslávený slovenský vynález dva týždne na výstave mimo krajiny, spoločne sa rozhodnú podniknúť cestu po Slovensku a Gabika Tomovi našu domovinu predstavuje tak, ako ju ešte nikdy nemal možnosť vidieť.
Režisérmi filmovej novinky, ktorá ukáže, čo by na Slovensku mali vidieť a zažiť cudzinci, a čo by sme nemali obísť ani my, jeho obyvatelia, sú Róbert Šveda a oceňovaný dokumentarista Pavol Barabáš  V dokumente, ktorý mapuje cestu zo západu na východ Slovenska, nechýba množstvo humorných situácií a stretnutí.

Text: Mgr. Iveta Majvitorová
Podujatie zrealizovali: Daniela Ivančová, Mgr. Iveta Majvitorová

Fotogaléria