Angela Nanettiová: Priatelia dažďa

„Už šesť mesiacov nepršalo. Šesť dlhých mesiacov sa oblaky prechádzali po oblohe bez toho, aby sa čo i len na okamih zastavili a nechali spadnúť na zem aspoň kvapku životodarnej vody.“
Talianska spisovateľka Angela Nanettiová si príbeh o žabkách, ktorým vysychal rybník a domov sa  a im strácal pred očami, možno vymyslela a možno sa naozaj stal. Každý z nás vie, že voda je pre život potrebná a dôležitá, ale precítiť to dokážeme zrejme ,až vtedy, keď jej máme nedostatok. A presne o tom hovorí aj kniha Priatelia dažďa, ktorú s pôvodnými ilustráciami Francesca Mattioliho vydala Matica slovenská.
Oddelenie pre deti a mládež pripravilo 28.3.2023  4. stretnutie Osmijankovej literárnej záhrady. Podujatia sa zúčastnilo 25 deti. Príbeh o žabkách sme si prečítali, vymysleli sme príhody, ktoré žabky mohli ešte zažiť na svojej strastiplnej ceste za vytúženou vodou.. Nanapínavejšie situácie deti mohli aj ilustrovať.  Za úlohu doma, alebo v škole mali vytvoriť špeciálne pexeso s, obrázkami živočíchov, ktoré žijú vo vode alebo pri vode.

Text: Mgr. Iveta Majvitorová
Dátum: 28.3.2023
Forma: Interaktívne zážitkové čítanie
Cieľová skupina:  žiaci ZŠ P. Horova
Počet:  25
Podujatie zrealizovali Mgr. Iveta Majvitorová,  Daniela Ivančová

Fotogaléria