Život na koľajniciach

V priestoroch Zemplínskej knižnice Gorazda Zvonického v Michalovciach bola v dňoch   01. 10. 2020 – 31. 10. 2020 sprístupnená výstava Slovensko krajina plná tajomstiev – Život na koľajniciach. Ilustrácie s výpravno-náučným charakterom, pochádzajú z knihy s rovnomenným názvom  "Život na koľajniciach". Kniha je piatym dielom knižnej série "Slovensko - krajina plná tajomstiev", ktorá mapuje kultúrne, historické a prírodné bohatstvo Slovenska v dvojjazyčných náučno-dobrodružných knižných príbehoch pre deti a mládež. Oboznamuje so zaujímavými povolaniami, ktoré môžu byť v súčasnosti na ústupe, ale ktoré zanechali výraznú stopu v našej histórii.
     Autorka ilustrácií Zuzana Fusková vo svojej tvorbe  kladie veľký dôraz na detaily a hravým spôsobom predstavuje, históriu i technické pamiatky železničnej dopravy na našom území. Zuzana Fuskova sama o sebe hovorí: ,, vždy ma bavilo kreslenie a kreslila som, odkedy si pamätám”. Zuzana Fusková  momentálne študuje biochémiu na Masarykovej univerzite v Brne. Celých 12 rokov navštevovala Základnú umeleckú školu - výtvarný odbor.   Zúčastňovala sa na rôznych domácich aj zahraničných súťažiach, výstavach a vernisážach v galériách. Ilustrovala pracovné zošity z biológie pre základné školy. Rada kresli krajiny a ľudí.  Výstavu si prezrelo 43 návštevníkov knižnice. V on-line priestore výstavu pozrelo 918 ľudí.
Výstava Život na koľajniciach bola zrealizovaná  v rámci projektu Čítajme a tvorme v knižnici, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Mgr. Zlatica Chmurovičová
Mgr. Renáta Vašková

Online výstava Život na koľajniciach

Fotogaléria