Vyhlásenie výsledkov a odovzdávanie cien víťazom súťaže Kniha Zemplína 2014 - 2020

Zemplínska knižnica Gorazda Zvonického v Michalovciach vyhlásila súťaž Kniha Zemplína 2014 – 2020 s cieľom propagácie knižnej kultúry spätej so Zemplínom tematicky alebo osobou autora. V prvom ročníku bolo do súťaže prihlásených 31 knižných titulov. O poradí kníh v súťaži rozhodovalo 1 773 platných hlasov. Dňa 09.06.2021 o 15:00 sa uskutočnilo odovzdávanie cien.
     Titul Kniha Zemplína 2014 – 2020 s najvyšším počtom hlasov získala kniha Kamienok. Hlasovalo za ňu 457 ľudí. Autorkou knižky je Slávka Jalčová, absolútna víťazka štvrtého ročníka literárnej súťaže SLOVO, ktorú každoročne vyhlasuje vydavateľstvo Orbis Pisctus Istropolitana. Peňažnú výhru v sume 100 € od neziskovej organizácie Priatelia Zemplína prevzala v zastúpení mama Ing. Iveta Jalčová.
     Na druhom mieste s počtom hlasov 337 sa umiestnila kniha Mousson, Svet farieb a svetla. Zostavovateľom publikácie je Vladimír Sekela a jej autormi Martin Molnár, historik, ktorý napísal kapitolu o živote maliara a historička umenia Dana Barnová, ktorá sa venovala tvorbe Moussona. Peňažnú výhru v sume 75 € odovzdal Mgr. Matej Staják, PhD. predseda občianskeho združenia Zemplínska spoločnosť Michalovce, za autorov výhru prevzala v zastúpení Kristína Molnárová.
     Tretie miesto s počtom hlasov 139 patrí publikácií 35 rokov zvykov a tradícií, FS Moravančan. Zostavovatelia a autori publikácie sú Monika Lašíková, Kvetoslava Bačová a Maroš Lašík. Peňažnú výhru v sume 50 € odovzdala predsedníčka občianskeho združenia Entrée pri ZKGZ v Michalovciach Mgr. Iveta Majvitorová. Výhru si prevzali Monika Lašíkova a Kvetoslava Bačová spolu s poslancom obecného zastupiteľstva obce Moravany, Bc. Jánom Žofčákom.

Víťazom srdečne gratulujeme a zároveň ďakujeme všetkým, ktorí sa do našej súťaže zapojili.

Ing. Olahová Ivana, Váradyová Janka

Fotogaléria