Rozprávka o rýmovanom kráľovstve

(Osmijankova literárna záhrada – 19. ročník celoslovenskej čitateľskej súťaže)

Oddelenie pre deti a mládež ZKGZ  sa zapojilo do 19. ročníka celoslovenskej čitateľskej súťaže Osmijankova literárna záhrada.
Otvárať kapsičky a triediť literárne semienka sa podujalo 25 deti  - knihozáhradníkov zo ZŠ P. Horova Michalovce. Prvé stretnutie sme zrealizovali 18.1.2023 ,  pripravili sme prezentáciu Krista Bendová – 100. výročie narodenia a predstavili Osmijanka – veľkého záhradníka a cestovateľa. So svojím verným Osmidunčom precestoval osem zázračným  krajín – obrátenú, čokoládovú, hlúpu ... Jedného dňa sa ocitol v Rýmovanom kráľovstve, kde kráľ Pleonazmus Hrozný vpustil len toho, kto na každú jeho vetu dokázal odpovedať vetou básnickou, teda ,takou, ktorá sa s jeho vetou rýmovala.
Po prečítaní rozprávky sme v dvojiciach zahrali hru na rýmované odpovede a dokonca deti poskladali z týchto rýmov básničku. Potom si deti predstavili , že sú majiteľmi cestovnej kancelárie a mali nám poradiť Krajinu Snov, výnimočnú zázračnú krajinu, ktorá by nemala chýbať v žiadnom ponukovom katalógu.
 
Text: Mgr. Iveta Majvitorová
Podujatie pripravili a zrealizovali: Mgr. Iveta Majvitorová, Daniela Ivančová

Dátum:  18.1.2023
Forma: 19. ročník celoslovenskej čitateľskej súťaže – Osmijankova literárna záhrada
Cieľová skupina:  žiaci ZŠ P. Horova Michalovce
Počet:  25

Fotogaléria