Korene

Dňa 21.3.2023 o 9:00 sa v Zemplínskej knižnici Gorazda Zvonického uskutočnila autorská prezentácia knihy Korene, ktorú napísala autorka Emília Sičáková-Beblavá.
Emília Sičáková-Beblavá sa narodila sa v Snine. Zo Sniny sa rodina presťahovala do Trnavy pri Laborci. Na gymnázium chodila do Michaloviec, kde tiež účinkovala vo folklórnom súbore Zemplín. Ukončila inžinierske štúdium hospodárskej diplomacie na Ekonomickej univerzite v Bratislave. V súčasnosti pôsobí na Ústave verejnej politiky Fakulte sociálnych a ekonomických vied Univerzity Komenského. Zaujíma ju človek, spoločnosť, organizácie a ich vzťahy. Je autorkou mnohých odborných monografií a článkov, kde sa venovala predovšetkým korupcii a transparentnosti vo verejnej politike. V roku 2022 vydala knihu Korene, čo je jej prvá kniha, ktorá je zbierkou poviedok. Autorka študentom Strednej zdravotníckej školy predstavila svoju knihu, ktorá opisuje osem príbehov zo Zemplína za posledných 100 rokov. Príbehy boli inšpirované životom konkrétnych ľudí cez ktoré sa dá zažiť etnickú a konfesnú pestrofarebnosť zemplínskeho regiónu, ale aj výzvy a zádrhele, ktoré vo svojich dobách riešili. Študenti mali možnosť diskutovať s autorkou o svojej identite a o svojich koreňoch.
Podujatie sa konalo v rámci projektu Čítajme a tvorme v knižnici a pod holým nebom. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Dátum: 21.3.2023
Názov podujatia: Korene
Forma: beseda spojená s prezentáciou knihy
Cieľová skupina: študenti Strednej zdravotníckej školy
Počet účastníkov: 51
Zodpovední: Mgr. Lucia Labačová, Daniela Ivančová

Fotogaléria