Strašidelné čítanie v knižnici : Zubami - nechtami

"Ja ............................ sľubujem, že všetky príbehy v tejto knihe prečítam bez strachu a prisahám, že ostanem verný heslu Klubu odvážnych čitateľov.  "ČÍTANIA  SA  NEBOJÍME."

                                                                                        Edgar Allan  Poe -- prezident klubu

                                                                                        (Veľká kniha strachu)

                                         

Halloween je nezvyčajným sviatkom jesene, ktorý sa do Európy dostal z Ameriky, ale v skutočnosti má pôvod v Írsku. Je to jeden z keltských pohanských sviatkov, pri ktorom sa vraj duše mŕtvych vracajú do svojich domovov.  Je sprevádzaný magickosťou, ohňami, besnením duchov a bosoriek, vyrábaním masiek, vyrezávaním tekvičiek a strašením.

30. októbra 2012 sa v knižnici stretlo 25 detských čitateľov zo ZŠ Jovsa, aby tu prežilo svoj "strašidelný deň"  spojený s čítaním príbehov, z ktorých v žilách tuhne krv.  Hrôzostrašné príbehy boli plné duchov, upírov a postáv, ktoré sa na zem vracajú z druhého sveta, aby otriasli každodenným životom hlavných hrdinov.  Veľká kniha strachu a hrôzostrašné poviedky z pera mladých českých autorov Zubami-nechtami deťom ponúkli priestor nielen na oživenie fantázie a precvičenie mozgových závitov, ale v neposlednej rade aj pôžitok z čítania. Súčasťou podujatia bola aj tvorivá literárna dielňa, v ktorej si mladí autori vyskúšali svoju fantáziu, kreativitu a svoje ilustračné schopnosti vytváraním príbehov z ktorých vám naskakujú zimomriavky.

 

                                                                                                                     Mgr. Iveta Majvitorová

Fotogaléria