Zázraky-stretnutie s básnikom Valentínom Šefčíkom

Čo je zázrak?
Povedzme si vážne
- všetko čo nám zdvihne
myseľ k úžasu.
Loď čo nemá kotvu,
len plachty a sťažne
a dve malé vlajky,
oči pre krásu.

Oddelene  pre deti a mládež ZKGZ v Michalovciach pripravilo 22.11.2023  pre žiakov ZŠ P. Horova, ZŠ Školská ulica, ZŠ Trhovište a ZŠ na Švermovej ulici Michalovce stretnutie so spisovateľom a básnikom Valentínom Šefčíkom.
Valentín Šefčík je autorom literatúry pre deti a mládež. Vyštudoval Pedagogickú fakultu Univerzity P.J. Šafárika v Prešove. Od roku 1996 je riaditeľom ZŠ v Bertotovciach. Napísal básnické zbierky. Kniha na vydaj (2000), Kamienky pri ceste (2007),  Basta fidly (2010), Bola raz jedna láska (2015), Zázraky (2021)
Kto  neverí na zázraky, nech tú báseň ani nečíta ... Týmto odporúčaním začína jedna z básní Valentína Šefčíka,. Jeho najnovšia zbierka s názvom Zázraky ponúka mladým čitateľom štyridsať básní, štyridsať tém. Každá z nich je lyrickým obrazom každodenných malých i veľkých zázrakov nášho života. Mladí čitatelia dostávajú do rúk zbierku, s ktorou môžu nachádzať odpovede na otázky súvisiace so životom a s jeho hodnotami, so svetom i s miestom človeka v ňom. Ráno i noc, hudba, ticho či obyčajné pierko, šťastie, láska či naša fantázia... všetky tieto zázraky a ešte oveľa viac nájdete v novej knihe básní Valentína Šefčíka, ktoré sú ako stvorené na recitáciu. Podujatie bolo finančne zabezpečené Fondom na podporu umenia a kultúry a zúčastnilo sa ho 72 detí.

Text: Mgr. Iveta Majvitorová
Dátum:  22.11.2023
Názov podujatia:   Zázraky – stretnutie s básnikom Valentínom Šefčíkom
Forma:    stretnutie a beseda s autorom detských kníh, prezentácia jeho tvorby
Cieľová skupina:  žiaci ZŠ na  Švermovej ulici Michalovce, ZŠ na Školskej ulici, ZŠ P. Horova, ZŠ Trhovište
Počet:  72
Podujatie zrealizovali:  Mgr.  Majvitorová,  Ivančová

Fotogaléria