Vjanočne vichodňarske rozpravočki Základná škola P. Horova Michalovce a Základná škola Okružná Michalovce

Dňa 16.11.2023 o 10:30 sa v našej knižnici uskutočnilo autorské čítanie vo východoslovenskom nárečí s Jozefom Jenčom. S blížiacimi sa vianočnými sviatkami preto knižka Vjanočne vichodňarske rozpravočki ponúkla deťom možnosť sa správne naladiť na vianočnú atmosféru.  
Jozef Jenčo je režisér, scénarista a autor Kladzanskeho ľudoveho divadla (KĽUD). Je tiež autorom hravých a veselých ilustrovaných rozprávok pre deti napísaných vo východoslovenskom nárečí. Viacerí rodičia sa ho pýtali, či nemá nejakú knižku vo východniarčine, pretože nemali čo čítať deťom pred spaním. To ho inšpirovalo k napísaniu týchto rozprávok. V jeho príbehoch dá dočítať o rôznych zaujímavých a čarovných hlavných postavách, ale aj o krásnych miestach, ktoré sa dajú aj ľahko predstaviť. A čo viac tieto príbehy dokážu naozaj rozosmiať.
Autor si pripravil interaktívne aktivity, ktoré deti priamo zapojili do programu. Vďaka tomu sa tak mohli hravou formou naučiť nejedno slovo po východniarsky. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Dátum: 16.11.2023 o 10:30
Názov podujatia: Autorské čítanie vo východoslovenskom nárečí s Jozefom Jenčom
Forma: autorské čítanie spojené s divadelným predstavením
Cieľová skupina: žiaci ZŠ P. Horova a žiaci ZŠ Okružná
Počet účastníkov: 73
Zodpovední: Mgr. Lucia Labačová, Mgr. Iveta Majvitorová