Ja nič, ja muzikant -- stretnutie so spisovateľom Branislavom Jobusom

V našej knižnici  a v priestoroch ZUŠ Michalovce  sme 28.2.2017 privítali vzácneho hosťa speváka, hudobníka a spisovateľa Branislava Jobusa. Podujatia sa zúčastnilo 150 detí a dospelých.  Branislav Jobus je autorom rozprávkových kníh pre deti, zakladateľom hudobného festivalu Vrbovské vetry, zakladateľ a člen alternatívnych hudobných skupín Karpatské chrbáty, Vrbovskí víťazi a Abasus.
Literárne Braňo Jobus debutoval rozprávkovou knihou Láskavé rozprávky. Neskôr napísal knihy: Zázračné rozprávky, kriminálne rozprávky Komisár Mrodge, Muflon Ancijáš a jeho spanilá jazda, Ako Muflon Ancijáš cestoval na západ, Ako Muflon Ancijáš sľub dodržal, Ja nič ja muzikant, Plajko, Zvon a Tajná správa. V r. 2016 mu vyšlo CD s piesňami o knihách Jobusových s názvom Jobus – Pubertus.
Spisovateľ okrem predstavenia svojich kníh  a literárnej tvorby obohatil a spestril zaujímavé stretnutie pesničkami z najnovšieho CD. Vysvetlil,  čím ho obohacuje hudba a čím literatúra pre deti, čo ho najviac inšpiruje pri písaní a ako sa v jeho fantázii zrodili hlavní hrdinovia muflon Ancijáš, červotoč Chrumo , detektív Mrodge a iní.
Texty tohto nekonvenčného  spisovateľa a hudobníka Braňa Jobusa sú plné fantázie,  humoru a v tomto duchu sa nieslo aj toto  inšpiratívno-zábavné stretnutie  od začiatku až do jeho konca.

Mgr. Iveta Majvitorová