Festival jesene

Miss Ježibaba 2023 a iné hororozprávky v knižnici pod názvom Nebojsa
Tekvičková tvorivá dielňa
Prezentácia strašidelných - hororovo nebojácnych kníh pre detí (nie pre strachopudov)

Detské oddelenie knižnice pripravilo  26.10.2023 v čase pestrosti a farebnosti Festival jesene, ktorého súčasťou bola Miss Ježibaba 2023 . Podujatie bolo zamerané predovšetkým na propagáciu a zatraktívnenie čítania literatúry určenej deťom." Nebojsa"  je rozprávkovým hrdinom z povestí Pavla Dobšinského.
Súťaž najšikovnejších ježibabiek  zrealizovali knihovníčky detského oddelenia.  Kostýmy na podujatie boli zakúpené z grantu Fondu na podporu kultúry a umenia. Miss ježibaby sa zúčastnilo 30 čarodejných bytostí zo ZŠ na Okružnej ulici Michalovce.   Missku už tradične moderovala ježibaba  Euália zo ZKGZ, nechýbala ani medzinárodná porota čarodejníc z Medzilaboriec, Trebišova a  Talianska. Súťažiaci predvádzali najstrašnejšie zaklínadla, najoriginálnejšie menu na čarodejnícky ples, pokúšali sa čítať hrôzostrašné príbehy, vysvetľovať záhadný rozprávkový slovník a prejavili sa aj ako ilustrátori tých najstrašnejších príbehov. Všetko sa to rozhodlo vo voľnej disciplíne, víťazom sa stala striga Amanda, ktorá prišla z ďaleka a ovládala  nielen čary, ale aj tanec.
Súčasťou Festivalu bola aj Tekvičková tvorivá dielňa v spolupráci s Ateliérom A pod vedením výtvarníčky Anny Maty.
Pre nebojácne deti sme pripravili horrorozprávky .

Text: Mgr. Iveta Majvitorová

Dátum:  26.10.2023
Názov podujatia:  Festival Jesene ( Miss Ježibaba a iné hororozprávky v knižnici, Tekvičková tvorivá dielňa, Prezentácia hororových kníh pre nebojácne deti v knižnici)
Forma: súťaž zameraná ma propagáciu čítania kníh a detskej literatúry, tvorivá dielňa
Cieľová skupina:  žiaci ZŠ na Okružnej ulici v Michalovciach
Počet:  30
Podujatie zrealizovali:  Mgr. Majvitorová, Ivančová, Mgr.Kohutová

Fotogaléria