Mária Blšáková so synom

Dňa 17.4.2018 sa v Zemplínskej knižnici Gorazda Zvonického v Michalovciach uskutočnilo autorské stretnutie so spisovateľkou Máriou Blšákovou.
Mária Blšáková  (1967) pochádza z východného Slovenska z dedinky Kuková.  Vo svojich knihách sa nebojí dotknúť akýchkoľvek, často i chúlostivých tém.
Napísala romány: Kaleidoskop (2014), Skrátka mi preplo (2015), A čo ak preplo im (2015), Anna a Šarlota (2016), Takmer zabudnutá láska (2017) a jeho voľné pokračovanie Láska od A po Zet (2017). Autorsky sa spolupodieľala na charitatívnych zbierkach: V zajatí vášne (2016), V zajatí strachu (2017) a V zajatí hriechu (2018). Knihu Za dverami číha život (2017) napísala spoločne so starším synom Jozefom, ktorý ju na tomto stretnutí sprevádzal. Je o autizme z prvej ruky. Zachytáva neľahké obdobie objavovania, zmierovania sa, hľadania cesty, no napriek tomu je v nej veľa humoru. Práve táto kniha je jej srdcu najmilšia. Na stretnutie prišli aj rodičia detí s rovnakou diagnózou, akú má Jozef. Zaujímali sa o to, aké vzdelanie dosiahol, či je zamestnaný a čomu sa venuje vo voľnom čase. Zistenie, že aj deti s autizmom sa môžu úspešne začleniť do spoločnosti, bolo pre rodičov veľmi povzbudzujúce.  Zúčastnení kládli otázky autorke aj jej synovi nielen počas besedy, ale aj individuálne počas záverečnej autogramiády.
 Podujatie sa uskutočnilo v rámci projektu Čítajme a tvorme v knižnici 2018. Z verejných zdrojov ho podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom projektu.
Počet účastníkov: 20

PaedDr. Jana Begová, Gabriela Feňáková

záznam z podujatia tu:

https://www.youtube.com/watch?v=JQVtVUywyCk

 

Fotogaléria