I. ročník umelecko -- tvorivej súťaže pre deti Kto je mojím ochrancom?

Dňa 2.12.2019 sa v Zemplínskej knižnici Gorazda Zvonického v Michalovciach kultúrnej organizácií Košického samosprávneho kraja uskutočnilo slávnostné odovzdávanie cien I. ročníka umelecko – tvorivej súťaže pre deti – „Kto je mojím ochrancom“, ktorej cieľom bolo zvýšenie povedomia u detí a mládeže o problematike podpory ochrany deti pred násilím. Súťaž bola realizovaná v súlade s implementáciou Národného projektu Podpora ochrany detí pred násilím a plnením cieľov Národnej stratégie na ochranu detí pred násilím.
Súťaž prebiehala od 16.9.2019 do 22.11.2019. Súťaže sa zúčastnili žiaci I. a II. stupňa Základných škôl, Základných umeleckých škôl a Súkromnej základnej školy  pre žiakov s autizmom v Klokočove. Do súťaže sa zapojilo spolu 79 žiakov. Z modelovacej hliny vytvorili súťažné diela, ktoré dotvorili rôznymi výtvarnými technikami.
Na slávnostnom odovzdávaní cien sa zúčastnili deti, učitelia, rodičia a zástupcovia Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Michalovciach, riaditeľka odboru sociálnych vecí a rodiny ÚPSVaR Mgr. Lenka Chrobáková, koordinátor ochrany detí pred násilím PhDr. Rastislav Barkasi a riaditeľka ZKGZ PhDr. Alena Vasiľová.
Ocenení boli všetci žiaci v I. a II. vekovej kategórie v zlatom, striebornom a bronzovom pásme. Všetkým boli odovzdané diplomy a medaily.
Víťazom zlatého pásma v I. vekovej kategórii sa stal Leo Kohút /9 rokov zo SZŠ pre žiakov s autizmom v Klokočove/.
Víťazkou strieborného pásma v I. vekovej kategórii sa stala Klaudia Šimková /8 rokov zo ZŠ T.J. Moussona v Michalovciach/.
Víťazkou bronzového pásma v I. vekovej kategórii sa stala Tamara Andrášová /9 rokov zo ZŠ J. Švermu v Michalovciach/.
Víťazkou zlatého pásma v II. vekovej kategórii sa stala Veronika Drahňovská /13 rokov zo ZŠ Krymská v Michalovciach/.
Víťazkou strieborného pásma v II. vekovej kategórii sa stala Ivana Dudášová /14 rokov zo SZUŠ Talentum v Michalovciach/.
Víťazom bronzového pásma v II. vekovej kategórii sa stal Šimon Sopko /13 rokov zo SZŠ pre žiakov s autizmom v Klokočove/.

Víťazom srdečne blahoželáme, ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa zapojili do súťaže. Veríme, že táto súťaž bola obohatením nielen pre účastníkov, ale bude inšpiratívna aj pre nás dospelých.  Už teraz sa tešíme na ďalší v poradí druhý ročník súťaže Kto je mojím ochrancom?. Víťazné práce sú vystavené v priestoroch Zemplínskej knižnice Gorazda Zvonického v Michalovciach do 31. 12.2019.
 
Mgr. Renáta Vašková
Mgr. Zlatica Chmurovičová

 

Fotogaléria