Zvonického literárne dni

V Zemplínskej knižnici Gorazda Zvonického v Michalovciach sa 27. mája 2016 uskutočnilo mestské kolo súťaže ZVONICKÉHO  LITERÁRNE DNI. Organizátormi  súťaže je Základná škola na ulici T.J. Moussona a Zemplínska knižnica Gorazda Zvonického v Michalovciach. Vyhlasovateľom súťaže je primátor mesta Mgr. Viliam Zahorčák.
    Zvonického literárne dni je jednokolová mestská prehliadka recitácii umeleckého prednesu poézie a prózy regionálnych autorov, propagácia ich života a tvorby formou projektov a prezentácia regionálnych tradícii v pripravovanom pásme.
Víťazi súťaže:
Víťazstvo v I. kategórii -   poézia nebolo udelené, druhé miesto obsadila Simona Reichelová a tretie Sára Dzurjová. V próze prvé miesto získal Boris Andrišov.
Víťazom v II. kategórii – poézia sa stal Peter Ondrík, druhé miesto obsadili Katarína Hlavatá a Vanesa Martonová. Tretie miesto získali Hana Hrdinská a Lívia Ľosová.
Víťazom v II. kategórii – próza sa stala Liana Nemcová, druhé miesto obsadila Nikola Bubenková a tretie Sára Porhinčáková.
Víťazom v III. kategórii - próza sa stala Marianna Gulová, druhé miesto získali Terézia Hlavatá a Michaela Hartwich, tretie miesto Kristína Šimaľová a Katarína Mikulová.
Víťazom  v III. kategórii – próza bola Katarína Matejovičová.
Prezenčnú časť regionálnych tradícií predviedli:
Spev: Veronika Gočová. Zuzana Brandisová, Emma Timočková, Katarína Hlavatá a Sarah Sojková
Ľudový rozprávač: Martin Matejovič, Vanesa Martonová a Simona Reichelová
Projekt: Kolektív žiakov Cirkevnej základnej školy pod vedením Mgr. Marty Pavlíkovej
Natália Širochmánová, Sandra Krčmáriková a Kristína Čačková – ZŠ T.J. Moussona

Mgr. Iveta Majvitorová