Vernisáž výstavy Zo dna horiacej rieky

Dňa 5.3.2024 sa v Zemplínskej knižnici Gorazda Zvonického konalo slávnostné otvorenie výstavy s názvom Zo dna horiacej rieky výtvarného pedagóga Jána Čižmára.

Ján Čižmár pôsobí ako pedagóg výtvarného odboru  na Základnej umeleckej škole v Michalovciach.  Venuje sa deťom od predškolského veku až po dospelých. Zároveň vyučuje  na elokovanom pracovisku Základnej umeleckej školy na Základnej škole F. J. Fugu vo Vinnom. Počas jeho pedagogickej praxe  študuje v jeho výtvarnom ateliéri viac ako 100 žiakov a študentov od predškolského veku až po dospelých v každom školskom roku.
Okrem pedagogickej práce  sa venuje aj vlastnej tvorbe. Je autorom  viacerých samostatných výstav. Jeho práce boli súčasťou ďalších 12  spoločných výstav viacerých autorov. Vystavoval v Prešove, Košiciach a Michalovciach.
Výstava Zo dna horiacej rieky pozostávala z výberu celej tvorby autora a venovala sa predovšetkým téme vzťahy medzi ľuďmi. Používa rôzne výtvarné techniky ako maľba, grafika. Autor predstavil svoje diela a odpovedal na otázky zúčastnených. Podujatie doprevádzala hudba žiakov Základnej umeleckej školy.

Dátum: 5. 3. 2024
Forma: vernisáž
Cieľová skupina: široká verejnosť
Počet: 43                                                                                                                             
Zodpovedná: Mgr. Lucia Labačová

Fotogaléria