Miss Ježibaba a iné hororrozprávky v knižnici

Miss Ježibaba a iné hororozprávky je  podujatie zamerané predovšetkým na propagáciu a zatraktívnenie čítania literatúry určenej deťom." Nebojsa"  je rozprávkovým hrdinom z povestí Pavla Dobšinského.
Súťaž najšikovnejších ježibabiek  zrealizovali knihovníčky detského oddelenia .  Kostýmy na podujatie boli zakúpené z grantu Fondu na podporu kultúry a umenia. Miss ježibaby 27.10.2022  sa zúčastnilo 24 čarodejných bytostí zo ZŠ Pavla Horova z Michaloviec.  Missku už tradične moderovala ježibaba  Euália zo ZKGZ, nechýbala ani medzinárodná porota čarodejníc zo Švédska, Talianska,  Veľkej Británie a Španielska. Súťažiaci predvádzali najstrašnejšie zaklínadla, najoriginálnejšie menu na čarodejnícky ples, pokúšali sa čítať hrôzostrašné príbehy, vysvetľovať záhadný rozprávkový slovník a prejavili sa aj ako ilustrátori tých najstrašnejších príbehov. Všetko sa to rozhodlo vo voľnej disciplíne, víťazom sa stal strigôň Martin , ktorý prišiel z ďaleka a ovládal  nielen čary, ale aj tanec.
Súčasťou  podujatia  bola aj prezentácia histórie sviatku Halloween a Sviatku všetkých svätých.  Detské knihovníčky pre deti pripravili aj výstavku kníh zo strašidelnými príbehmi.

Text: Mgr. Iveta Majvitorová

Dátum:  27.10.2022
Názov podujatia: Miss Ježibaba a iné hororozprávky v knižnici
Forma: súťaž zameraná ma propagáciu čítania kníh a detskej literatúry
Cieľová skupina:  žiaci ZŠ P. Horova Michalovce
Počet:  24
Podujatie zrealizovali:  Mgr.  Majvitorová,  Ivančová, Mgr. Kohutová, Mgr. Vašková, Kočišová

Fotogaléria