Výstavka záložiek z partnerskej školy, pob. na ZŠ T.J. Moussona 4

Národný inštitút vzdelávania a mládeže pri príležitosti októbra ako Medzinárodného mesiaca školských knižníc 2023 pripravil už 14. ročník česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy: Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov, ktorý je určený slovenským a českým základným školám a osemročným gymnáziám. Národný inštitút vzdelávania a mládeže ho organizuje v spolupráci s Knižnicou Jiřího Mahena v Brne.
Cieľom oboch projektov je opätovne pomôcť slovenským a českým pedagógom vytvárať v triedach takú atmosféru, ktorá bude podnecovať a dokáže nadchnúť celý kolektív žiakov pre čítanie kníh, pre diskusiu o prečítaných príbehoch a pre výtvarné stvárnenie prečítaného textu. Rovnako zámerom projektov je, aby školy výmenu záložiek využili k nadviazaniu vzájomnej spolupráce, priateľských kontaktov a výmene dobrých príkladov z praxe a taktiež k poznávaniu jazyka, literatúry, histórie, kultúry, literatúry či regionálnych zvykov v oboch republikách. Zúčastnené školy môžu výmenu záložiek využiť aj ako prierezovú tému v rámci Školského vzdelávacieho programu alebo súčasť ďalšieho školského projektu.
Do tohto projektu sa zapojili aj žiaci I.ZŠ. Dňa 23.11.2023 sa konala výstavka záložiek vyrobených žiakmi z partnerskej školy ZŠ Mikulčice ČR. Táto výstavka bude žiakom školy prístupná počas celého týždňa. Tieto záložky budú rozdané čitateľom našej knižnice. Toto podujatie sa konalo v spolupráci so školskou knižnicou pod vedením Paed.Dr. Kovaľovej.

Dátum: 23.11.2023
Názov podujatia: Záložka do knihy spája školy: Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov
Forma: výstavka záložiek z partnerskej školy
Cieľová skupina: ZŠ T.J. Moussona 4 MI, žiaci I. a II. stupeň
Počet: 75 žiakov
Bc. Ondová Eva

Fotogaléria