Roald Dahl a jeho autorská dielňa na ZŠ Krymská 5

Dňa 23.2.2016 sa na VII. ZŠ konalo stretnutie druhého ročníka čitateľského projektu pod názvom „Roald Dahl a jeho autorská dielňa“ pripraveného pre žiakov 5. ročníka. Cieľom tohto čitateľského projektu je spojiť školské vyučovanie s mimoškolskou čitateľskou aktivitou a pripraviť pre našich čitateľov a žiakov „netradičnú hodinu“, ktorá by ich podnietila v ďalšej literárnej práci a čítaní.
Chceme tu uplatniť a priviesť žiaka k samostatnému výberu diela. Pri tomto konkrétnom čitateľskom projekte chceme poskytnúť žiakom ucelený obraz o tomto autorovi, jeho živote a autorskej dielni. Žiaci po prečítaní diela majú možnosť hodnotenia knihy cez tri alternatívy: páči sa mi, môže byť a nie ďakujem. Dôležitá je podpora žiaka pri jeho hodnotení konkrétneho diela, čo zahŕňa prípadne aj kritický postoj k niektorému z diel. Tento projekt bude prebiehať do konca júna, kedy bude jeho zhodnotenie a výber NAJ knihy.
Súčasťou aktivít bola aj powerpointová prezentácia, kde si žiaci pozreli diela, ktoré boli sfilmované a nahliadli do Múzea Roalda Dahla. Žiaci mali možnosť pracovať aj s knihami v anglickom jazyku. Podujatia sa zúčastnilo 40 žiakov z 5.A a 5.B triedy s pani učiteľkou Mgr. Danilovičovou.

Bc. Ondová Eva