Kruhy

Kruh je ustavičný kolobeh, nekonečno, život sám.....
Nemá začiatok, ani koniec. Ide o neustály cyklus.


          Keď nastalo v živote Ľudmily Tokárovej obdobie, v ktorom sa zrazu nemusela nikde ponáhľať a mala viac času pre seba, začala vnímať svoje okolie celkom iným pohľadom.                           
          Pri prechádzkach v prírode alebo pri káve v záhrade obdivuje všetko okolo seba . Najviac ju zaujal kruh. Tento geometrický tvar symbolizuje plnosť, harmóniu, dokonalosť.
         V prírode ho môžeme pozorovať vo forme kvetov, ovocia a zeleniny. V kmeni stromu sa skrývajú letokruhy, symbol času. Človek má vo svojej podstate nespočetné množstvo kruhov. Základný tvarom bunky je guľa, ktorá sa pod mikroskopom alebo na papieri knihy javí ako kruh. Zákon zachovania energie hovorí,  že všetky atómy majú tendenciu byť v čo najvýhodnejšom energetickom usporiadaní,  čomu zodpovedá guľa  a v dvojrozmernom svete maliarskeho plátna kruh. Tento zákon platí tak pre molekuly,  ako aj pre nebeské telesá. Planéty, Slnko, Mesiac.....   Všetko sú to pre pozemského pozorovateľa kruhy.
Ľudmila Tokárová prezentovala  v priestoroch Zemplínskej knižnice Gorazda Zvonického v Michalovciach svoju kolekciu obrazov od 03. 09. – 29.09. 2018. Výstavu navštívilo 350 žiakov, študentov a návštevníkov knižnice.  Návštevníci ju mohli vidieť aj od 01. 10. do 26. 10. 2018. V tomto čase výstavu navštívilo 604 žiakov, študentov a návštevníkov knižnice. Spolu výstavu navštívilo 954 žiakov, študentov a návštevníkov knižnice.


Mgr. Zlatica Chmurovičová  
 

Fotogaléria