Zakázaná záhrada

“ Poézia , to nie sú len slová, vety, verše, či metafory. Poézia, či už jej tvorba alebo vnímanie, je hlavne stavom duše...“
Ondrej Kalamár

Poetka Zuznama Kuglerová opatrne a pomaly vpúšťa čitateľa do svojich tajných komnát, zákutí zakázanej záhrady a dovolí mu voľne sa v nich prechádzať, pričom ten kľúčik od trinástej komnaty, akoby stále niekde ukrýva . Jej poézia je symfóniou ženskosti, každá blízka ženská duša sa v nej spozná.
Zuznanu Kuglerovú poznáme ako prozaičku. Môže sa hrdiť knihami, ktoré oscilujú medzi žánrom povesti a fantasy.  Poézia je druhým pólom jej tvorby. Na svojom konte má niekoľko kvalitných básnických zbierok. Zakázanou záhradou dokazuje vieru v slovo a svoj básnický talent.

Oddelenie pre deti a mládež pripravilo 4.6.2021 autorské stretnutie s touto poetkou pre najstarších žiakov Literárno-dramatického odboru ZUŠ Michalovce pod názvom Zakázaná záhrada. Poetické slovo bolo doplňované hrou na gitare. Recitovali sa básne, znela sprievodná hudba, svoju poéziu predniesol aj básnik Ondrej Kalamár. Podujatie bolo finančne podporené Fondom na podporu umenia.
Text:  Mgr. Iveta Majvitorová

Dátum podujatia: 4.6.2021
Forma: Autorské stretnutie s poetkou
Účastníci: žiaci LDO a Hudobného odboru ZUŠ Michalovce  - počet 14
Podujatie zrealizovali: Mgr. Iveta Majvitorová, Daniela Ivančová

Fotogaléria