Stretnutie s prvou dámou slovenskej historickej romance Janou Pronskou

Známa a veľmi obľúbená spisovateľka pochádza z Gelnice. Vyštudovala Strednú priemyselnú školu banícku a geologickú v Spišskej Novej Vsi. V súčasnosti žije v Nálepkove. Dvadsať rokov pracovala ako ekonómka v rodinnej firme. Písať začala už v detstve, prvý román jej však vyšiel až v r. 2008. Je autorkou trinástich historických romancí, ktoré jej vydalo vydavateľstvo Slovenský spisovateľ.  Tohto roku k nim, ako prezradila autorka, pribudnú ďalšie dve. Vo svojich príbehoch oživuje staré legendy viažuce sa k stredovekým hradom, zámkom a kúriám, zväčša na východnom Slovensku. Približuje v nich každodenný život skutočných historických postáv, rodov, či obyčajných ľudí. Zavše ho doladí sladkým, či trpkým ľúbostným príbehom. Čitateľky počas besedy ocenili fantáziu a rozprávačské umenie tejto príjemnej, temperamentnej dámy.                                                                             
Osviežením stretnutia  pred autogramiádou bolo  vylosovanie troch výhercov kníh. Jednu knihu venovala do zlosovania sama autorka, dve knihy venovala knižnica.                      
Podujatie sa uskutočnilo v rámci projektu Čítajme a tvorme v knižnici 6. apríla 2017. Z verejných zdrojov  podporil Fond na podporu umenia.   
Počet účastníkov 28.

G. Feňáková