Autorské stretnutie so spisovateľkou Števou Opremčákovou

Obľúbená súčasná slovenská autorka pochádza z Dobšinej. Po skončení strednej školy vyštudovala sociálne právo a už viac ako 40 rokov je Košičankou. Počas svojej dlhoročnej kariéry pracovala v štátnej správe, väčšinou na pozíciách sociálno-právnej ochrany slabých a bezbranných. Je autorkou projektu azylového domu pre bezdomovcov a sociálnej kliniky pre týrané matky s deťmi. Má syna a dvoch vnukov.
Napísala skvelé bestsellery: V Írsku prší inak, Planisko, Židovská krv,  Každý má svojho Igora, Zatiaľ navždy, Ja svokra, Tanec na hrane a Anjel Pradu nenosí . Niektoré z nich vyšli aj v zahraničí (v Írsku a v Izraeli), na Slovensku sa chystá filmové spracovanie knihy Ja svokra .
Na stretnutí v ZKGZ predstavila svoju tvorbu a očarila čitateľov svojou charizmou. Čitatelia vo svojich reakciách na jej tvorbu ocenili silné príbehy, bohatú slovnú zásobu, štýl písania, nadhľad a humor aj tam, kde by ho nikto nečakal. Stretnutie bolo bezprostredné, milé, pozitívne.
Pred autogramiádou spisovateľka vyžrebovala výhercov troch kníh. Autorkinu knihu s venovaním získal študent GPH. Dve dámy z publika sa stali majiteľkami kníh venovaných knižnicou.
Podujatie sa uskutočnilo v rámci projektu Čítajme a tvorme v knižnici 14. marca 2017. Z verejných zdrojov  podporil Fond na podporu umenia                                                                                                                     
Počet účastníkov: 27

Odd. beletrie. G. Feňáková, PaedDr. J. Begová