Legendárny poklad Rádu templárov

Záznam z podujatia

Zemplínska knižnica Gorazda Zvonického v Michalovciach, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pripravila dňa 12.3.2024 pre širokú verejnosť  besedu s Milanom Zachom Kučerom.
Milan Zacha Kučera, občianskym povolaním  manažér,  je rodák z Olomouca, kde aj žije. Bádaním v oblasti záhad sa zaoberá a prednáša o nich od roku 1992. Je účastníkom a iniciátorom mnohých záhadologických expedícií. V oblasti záhad, tajomstiev a vojen je výraznou autorskou osobnosťou. Je autorom literatúry faktu, mysteriofilom, bádateľom, filmovým dokumentaristom, kreatívnym a marketingovým riaditeľom Československej filmovej spoločnosti. Na  prednáške nám náš hosť  porozprával o  legendárnom poklade Rádu templárov.
Rád templárov bol  jeden z najmocnejších kresťanských rádov stredoveku,  ich symbolom bol červený kríž a biely plášť pre rytiera. Čo o nich vieme? Stále sú zahalení rúškom tajomstva. Ich úlohou bola ochrana pútnikov cestujúcich do Jeruzalema. Bohatstvo rádu bolo príčinou ich zániku. Francúzsky kráľ Filip IV. Pekný obvinil rád z kacírstva a posledný veľmajster spolu s ďalšími predstavenými bol upálený na hranici a rád zakázaný. Od tých čias sa začala honba za templárskymi pokladmi, ktoré sú určite niekde schované.  Návštevníci na prednáške v živej diskusii reagovali na autorove myšlienky a názory.
Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Dátum: 12.3.2024
Počet návštevníkov: 53
Forma: prednáška a videoprojekcia
Mgr. Monika Hrehovčíková, Mgr. Svätoslav Holonič

Fotogaléria