Najkrajšie rozprávky Pavla Dobšinského, pob. na ZŠ T.J. Moussona 4

16. marec – Deň ľudovej rozprávky
Deň ľudovej rozprávky sa oslavuje každoročne 16. marca, v deň, keď sa narodil náš najväčší rozprávkar Pavol Dobšinský. Dobšinského rozprávky, to sú nielen princezné a králi, ale aj draky a iné postavičky.
Tento krásny deň, navštívili našu školskú knižnicu žiaci tretieho ročníka s pani učiteľkou Mgr. Štefaniskovou. Spoločne sme oslávili Deň ľudovej rozprávky. Žiaci už mali prečítanú prvú i druhú časť knihy Najkrajšie rozprávky Pavla Dobšinského. Prezentovali sa ich prerozprávaním aj výbornými poznatkami o ľudových rozprávkach. Vedomostný kvíz zvládli na jednotku. Súčasťou aktivít bolo aj puzzle s motívom jednej z rozprávok a určením názvu tejto rozprávky. V školskej knižnici je čitateľom k dispozícii aj nástenka venovaná Pavlovi Dobšinskému a samozrejme aj knihy.
Tieto najznámejšie slovenské ľudové rozprávky na motívy Pavla Dobšinského prerozprávané tak, aby si ich mohli prečítať aj najmladší čitatelia. Zlatovláska, Zakliata hora, Radúz a Ľudmila, Drevená krava, Dlhý nos a mnohé ďalšie sú doplnené krásnymi ilustráciami. Autorkou kníh je Viola Jakubičková.  

Dátum: 16.3.2023
Názov podujatia: Najkrajšie rozprávky Pavla Dobšinského
Forma: zážitkové čítanie, vedomostný kvíz, puzzle
Cieľová skupina: žiaci ZŠ T.J. Moussona 4 MI, 3.A
Počet: 20 žiakov
Bc. Ondová Eva

Fotogaléria