Marta Hlušíková - O nesmrteľnej žiarovke

V čase Corona krízy detské oddelenie knižnice prešlo do onl-ine priestoru, aby sprístupnilo deťom dramatizované čítanie zaujímavých knižiek našich slovenských autorov pre deti a mládež. Na spoluprácu sme získali súhlas od týchto spisovateľov: Marta Hlušíková, Peter Karpinský, Valentín Šefčík , Elena Eleková a Andrea Gregušová. Dramatizované čítanie zrealizovali: Mgr. Iveta Majvitorová, Mgr. Anna Leskovská, Daniela Ivančová a Mgr. Svätoslav Holonič.

    Marta Hlušíková je veľmi uznávanou spisovateľkou pre deti. Jej knihy získali množstvo ocenení . Vybrali sme si úryvok z knihy Čo baby nedokážu. Kniha bola ocenená sekciou IBBY ako najkrajšia kniha jesene 2011.
    Vtipný príbeh zo života detí , s originálnym názvom, ktorý hlavne u chlapcov spustí búrlivé diskusie o tom čo baby nedokážu, dievčatá sa samozrejme odujú, lebo predsa všetko vedia...
Pri jej čítaní sa nasmeje celá rodina, Dvaja bratia Maťo a Braňo neskutoční výmyselníci zažívajú novú skúsenosť, do rodiny pribudne sestrička Lily, okolo ktorej sa všetko a všetci točia. Príbeh rodinky, kde babka je Sherlokom Holmesom v sukni, dedko rozpráva strašidelné historky, mamina sa vyžíva v cvičení a ocino originálne komentuje ich neúspechy v učení a ako to dopadne? Samozrejme , vtipne a zábavne.
Zdramatizovaný úryvok O nesmrteľnej žiarovke , ktorý bol zverejnený 18.6.2020  na youtube a fb knižnice získal 130 interakcií.

Text: Mgr. Iveta Majvitorová

O nesmrtelnej žiarovke, veľrybe a iných zvieratách