O chlapcovi, ktorý rozumel psom - autorské stretnutie s Gabrielou Futovou

„ Mať psa je snom mnohých detí. Mojím však nie. Psa som mal a veľmi som ho ľúbil, ale odkedy odišiel , žiadneho iného som už nechcel. Lenže potom som stretol Jetyho. A ten sa rozhodol, že chce mňa . Bránil som sa, ale Jety spustil lavínu, ktorá ma strhla so sebou.
Táto knižka je teda o lavíne. A o zbabelosti, hryzení svedomia, odvahe i neistote, o nezištnej láske a hlavne o psíkoch“.

Gabriela Futová

Oddelenie pre deti a mládež pripravilo 11.5.2022 stretnutie so spisovateľkou Gabrielou Futovou pod názvom O chlapcovi, ktorý rozumel psom. Podujatie sa zrealizovalo za  finančnej podpory Fondu na podporu umenia. Zúčastnilo sa ho 83 deti a pedagógov z michalovských  ZŠ .
Gabriela Futová patrí medzi obľúbené autorky detskej literatúry. Narodila sa v Prešove, vyštudovala žurnalistiku.  V knižnici P.O.Hviezdoslava v Prešove pracovala 18 rokov ako knihovníčka na detskom oddelení a metodička pre vzdelávanie knihovníkov.  Žije v dedine Nová Polhora, takže má blízko aj do Prešova, aj do Košíc. Knihy pre deti píše od roku 2000 a inšpiruje sa všeličím: zážitkami z detstva,  príhodami vlastných aj cudzích detí a tiež životom zvierat, ktorých má na dvore neúrekom. Má rada hudbu , knihy, prerábanie starých vecí na nové, záhradu, spoločnosť aj samotu.  Hlavne má rada zvieratká , psíkov, mačičky, sliepočky ...  Nerada upratuje, ale rada vymýšľa prekvapenia pre iných. Neznáša telefonovanie, ale zbožňuje ležanie a spanie.

Text: Mgr. Iveta Majvitorová
Dátum: 11.5.2022
Názov podujatia: O chlapcovi, ktorý rozumel psom – autorské stretnutie s Gabrielou Futovou
Forma: autorské stretnutie so spisovateľkou detskej literatúry
Cieľová skupina:  žiaci ZŠ Michalovce
Počet:  83
Podujatie zrealizovali Mgr. Iveta Majvitorová,  Daniela Ivančová

Fotogaléria