Zemplín - trikrát v dejinách času

Zemplínska knižnica Gorazda Zvonického v Michalovciach v spolupráci so Zemplínskym múzeom Michalovce a občianskym združením Priatelia Zemplína pripravila v piatok 13.1.2012   besedu pre verejnosť a študentov michalovských stredných škôl o troch publikáciách, ktoré boli v minulom roku uvedené do života.
Tieto knihy významnou mierou prispeli k obohateniu poznania histórie nášho regiónu a osobností,  ktoré ho preslávili.
Zostavovateľmi publikácie Historické príbehy od Schengenskej hranice sú Dr. Martin Molnár a Mgr. Matej Starják. Kniha obsahuje 43 autentických historických príbehov týkajúcich sa územia dnešných okresov Michalovce a Sobrance. Vydavateľom je občianske združenie Priatelia Zemplína.
Zborník  Kresťanstvo v dejinách Zemplína je výsledkom rovnomennej celoslovenskej vedeckej konferencie, ktorá sa konala v minulom roku. borník predstavil verejnosti Mgr. Maroš Demko, riaditeľ Zemplínskeho múzea v Michalovciach.
Zostavovateľom monografie Teodor Jozef Mousson je Ing. Vladimír Sekela. Publikácia pozostáva z troch častí a obrazovej prílohy. Autorsky sa na knihe podieľali historik Dr. Martin Molnár, maďarská historička Klára Papp a historička umenia Gabriela Haščáková -- Vizdalová PhD. Dopoludňajšieho podujatia sa zúčastnilo 40 študentov, večerného podujatia pre verejnosť sa zúčastnilo 50 záujemcov. Pre účastníkov besedy bolo pripravené malé občerstvenie.

Fotogaléria