Zlatistá jeseň

Leto je už nenávratne za nami a po dlhých, teplých a slnečných dňoch sa k slovu hlási jeseň.
Jeseň je ročné obdobie, ktoré k nám prichádza vždy v rovnakom čase, ako švihnutím čarovného prútiku. S krásneho a teplého leta sa časom vytvorí chladnejšie, ale zato pestrejšie obdobie jesene.  Je to vlastne príprava prírody na tuhú a chladnú zimu. Jeseň prichádza vždy v rovnakom období, ale je vždy iná.
Je to obdobie, kedy sa príroda ukladá na zimný odpočinok. Znakom príchodu jesene je štebotavá pieseň lastovičiek, ktorú si spievajú pred odletom do slnečných a teplých krajín.
S príchodom jesene sa mení celá príroda, mení sa všetko vôkol nás. Listy stromov najskôr zmenia farbu zo zelenej na žltú až na oranžovú a potom pomaly opadajú na zem, na ktorej vytvárajú farebné koberce. Pre školákov to neznamená len príchod chladnejšieho počasia, ale aj návrat do školských lavíc po dlhom prázdninovom oddychu.  Ani si neuvedomujeme, aké je len pre nás obdobie jesene dôležité. Záhrady a príroda, o ktorú sme sa po celý rok usilovne starali, nám vydá svoje bohatstvo.
Klienti DSS Anima Michalovce zavítali 11.10.2018  k nám do knižnice, aby sme spolu zrelaxovali pri hudbe a pestrofarebných  obrazoch jesene a padajúceho lístia.  Súčasťou podujatia bola aj výstavka kníh s prírodnou jesennou témou. Podujatia sa zúčastnilo 14 klientov a pracovníkov DSS.

Text: Mgr. Iveta Majvitorová
Podujatie zrealizovali: Mgr. Iveta Majvitorová, Daniela Ivančová

Fotogaléria