Uvedenie do života omaľovánky Michalovce pre deti a dospelých výtvarníčky Mgr. Lucie Chocholáčkovej

Omaľovánka je obrázok, (kresba) ktorý obsahuje iba obrysové linky objektov. Používateľ má za úlohu ju vyfarbiť, alebo doplniť farbami a obrázok tak dotvoriť podľa svojej predstavy.
Tradičné omaľovánky sú papierové a farby sa do nich doplňujú pastelkami, voskovkami, alebo vodovými farbami.
Výukový efekt omaľovaniek:    samotné maľovanie má vplyv na motoriku ruky, deti sa týmto spôsobom naučia farby, získajú nové poznatky z najrôznejších odborov, zistia ako vyzerajú rôzne objekty. Z psychologického hľadiska je omaľovánka terapiou, ktorá môže  odbúravať stres.
Mgr. Lucia Chocholáčková je výtvarníčkou. Témou jej výtvarnej tvorby je architektúra, mestská scenéria a život neživých vecí. Jej obrazy rozprávajú príbehy. Do každého motívu vnáša dynamiku a pohyb. Zúčastnila sa viacero sólových výstav na Slovensku a v zahraničí. Jej diela sa nachádzajú v súkromných zbierkach nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí Česku, Anglicku, Holandsku, Taliansku, USA a Austrálii.
Detské oddelenie knižnice pripravilo 16.10.2018 Uvedenie do života omaľovánky Michalovce pre deti a dospelých.  Omaľovánku  farbičkami uviedol do života historik Dr. Martin Molnár, ktorý porozprával príbehy o jednotlivých historických budovách v Michalovciach. V kultúrnom programe sa predstavila hudobná zložka detského folklórneho súboru Zemplínik. Podujatia sa zúčastnilo 48 deti a dospelých.

Text: Mgr. Iveta Majvitorová
Na podujatí sa podieľali: Mgr. Iveta Majvitorová, Daniela Ivančová, Mária Hovancová
 

Fotogaléria