Operácia Orech a iné dedkoviny -- stretnutie so spisovateľkou Andreou Gregušovou

"Čarovný svet rozprávok a fantázie je otvorený každý deň a celý deň, dokonca aj v noci. Pre každého a celkom zadarmo ponúka krásne zážitky, zábavu, poučenie i lieky na smútok a boľačky. Malá vŕzgajúca bránka do tohto sveta - kniha - čaká len na to, aby sme ju otvorili a vstúpili..."
             Andrea

Andrea Gregušová  vyštudovala slovenský jazyk a hudobnú výchovu na Pedagogickej fakulte UK v Bratislave. Pracovala ako učiteľka v škole pre nadané deti. V súčasnosti pôsobí ako lektorka slovenčiny pre cudzincov. Prispieva detského časopisu Rebrík a žije uprostred malebných hôr neďaleko Horných Orešan. Z jej tvorby:
    2009 -- Červík Ervín
    2011 -- Operácia Orech a iné dedkoviny
    2014 -- Ako si Kubo obzeral svet -- zdramatizovaná poviedka
    2014  -- Nina
    2016 -- Svetozár
    2017 -- Ako maliari vidia svet
    2018 -- Gréta
     Oddelenie pre deti a mládež ZKGZ v Michalovciach za finančnej podpory Fondu na podporu umenia 20.2.2017 zrealizovalo stretnutie s touto autorkou detských kníh. Podujatia sa zúčastnilo 77 detí zo ZŠ Michalovce a ZŠ Staré.  Súčasťou podujatia bol aj umelecký prednes textov v podaní učiteľky ZUŠ Michalovce p. Karnajovej, prezentácia autorky a jej kníh.  Pani Andrea porozprávala o svojej tvorbe, o spolupráci s ilustrátormi a vydavateľstvami, predstavila jednotlivé knihy a novinku novinkatú, ktorou je kniha Gréta. Nasledovali otázky deti, ktorým nebolo konca kraja, autogramiáda a fotografovanie s autorkou.

Mgr. Iveta Majvitorová

Fotogaléria