Kniha čítaná sluchom

Zemplínska knižnica Gorazda Zvonického v Michalovciach – organizácia spadajúca pod zriaďovateľskú pôsobnosť KSK z príležitosti mesiaca úcty k starším usporiadala 25.októbra 2023 podujatie pod názvom Kniha čítaná sluchom, ktoré finančne podporil Fond na podporu umenia. Hlavným účastníkom stretnutia bol pán PhDr. Jozef Lapšanský, PhD, bývalý dlhoročný riaditeľ Spišskej knižnice v Spišskej Novej Vsi, ktorý celý svoj profesionálny život spojil s kultúrnym životom v Spišskej Novej Vsi a Levoči.  
Autor pedagogických a vedeckých prác zameraných na žurnalistiku, sociálnu prácu, manežment výkonu štátnej správy, odborný garantoval medzinárodného festivalu v umeleckom prednese žiakov s mentálnym postihnutím.
Ako dlhoročný spolupracovník Slovenskej knižnice pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči k 31.8.2023 ma načítaných 230 knižných informačných jednotiek a rôznych textov, ktorých celkový čistý čas nahrávok je 2230 hodín.

Druhým hosťom bol pán Vincent Lapšanský, rodák z Michaloviec, regionálny autor žijúci v neďalekých Zalužiciach, ktorému v SKN v Levoči načítali dva tituly – Zemplínske tajomstvá a jeho doposiaľ posledný román Tieň náhrobného kameňa.
Cieľom podujatia bol propagácia činnosti SKN v Martine zameraná na zvukové knihy a ich sprostredkovanie verejnosti. Zároveň to bola prezentácia dvoch osobností, ktorí svoj voľný čas venujú vzájomne prepojenej činnosti, keď jeden tvorí – píše a druhý napísané svojím hlasom sprostredkuje širokej verejnosti.
Perličkou na tom to stretnutí bolo to, že to bolo stretnutie dvoch menovcov, ktorí o sebe nevedeli a nikdy predtým sa nestretli. V závere stretnutia vyjadrili nádej na budúcu vzájomnú spoluprácu. Podujatie  prebehlo v komornom prostredí

Názov: Kniha čítaná sluchom
Formát: beseda
Dátum: 25.10.2023
Počet návštevníkov:11

Fotogaléria