Valentín Šefčík - Bola raz jedna láska

V čase Corona krízy detské oddelenie knižnice prešlo do onl-ine priestoru, aby sprístupnilo deťom dramatizované čítanie zaujímavých knižiek našich slovenských autorov pre deti a mládež. Na spoluprácu sme získali súhlas od týchto spisovateľov: Marta Hlušíková, Peter Karpinský, Valentín Šefčík , Elena Eleková a Andrea Gregušová. Dramatizované čítanie zrealizovali: Mgr. Iveta Majvitorová, Mgr. Anna Leskovská, Daniela Ivančová a Mgr. Svätoslav Holonič.
    Valentín ŠEFČÍK vyštudoval Pedagogickú fakultu Univerzity P. J. Šafárika v Prešove. Od r. 1996 riaditeľ základnej školy v Bertotovciach. Autor literatúry pre deti a mládež: Kniha na vydaj (2000), Kamienky pri ceste (2007) a Basta fidli (2010), Bola raz jedna láska,  ktorý nerezignoval na obligátnu jazykovú hravosť súčasnej detskej poézie, ale používa ju uvážene a veľmi funkčne. Korešponduje to so zmysluplnosťou jeho básnickej výpovede a s prirodzenou ľahkosťou, s akou plynú jeho verše. Šefčíkove básne sú reflexívne i náladové momentky dotýkajúce sa vecí,…
    Pre prezentáciu jeho tvorby sme vybrali dielo Bola raz jedna láska . Krásna knižka, ktorá chytí za srdce zaľúbených a dodá nádej tým, ktorí na lásku ešte čakajú.
Pre deti, aj dospelých. Každý si v nej nájde niečo pre seba. „Kniha o láske pre malých aj tých väčších, o ktorej sa v nej hovorí nahlas, ale aj tíško“. Zbierka obsahuje 40 básni plných nehy a rešpektu pred slovom.
    Básne z tejto zbierky zdramatizovali žiaci Literárno-dramatického odboru Základnej umeleckej školy v Michalovciach pod vedením učiteľky Anky Kornajovej.
Zbierka básni , ktorá bola zverejnená 6.7.2020  na youtube a fb knižnice získala 284 interakcií v online- priestore.

Text: Mgr. Iveta Majvitorová

Bola raz jedna láska