Záložka do knihy spája školy: Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov, pob. na ZŠ Školská 2

Národný inštitút vzdelávania a mládeže pri príležitosti októbra ako Medzinárodného mesiaca školských knižníc 2023 pripravil už 14. ročník česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy: Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov, ktorý je určený slovenským a českým základným školám a osemročným gymnáziám. Národný inštitút vzdelávania a mládeže ho organizuje v spolupráci s Knižnicou Jiřího Mahena v Brne.
Cieľom oboch projektov je opätovne pomôcť slovenským a českým pedagógom vytvárať v triedach takú atmosféru, ktorá bude podnecovať a dokáže nadchnúť celý kolektív žiakov pre čítanie kníh, pre diskusiu o prečítaných príbehoch a pre výtvarné stvárnenie prečítaného textu. Rovnako zámerom projektov je, aby školy výmenu záložiek využili k nadviazaniu vzájomnej spolupráce, priateľských kontaktov a výmene dobrých príkladov z praxe a taktiež k poznávaniu jazyka, literatúry, histórie, kultúry, literatúry či regionálnych zvykov v oboch republikách. Zúčastnené školy môžu výmenu záložiek využiť aj ako prierezovú tému v rámci Školského vzdelávacieho programu alebo súčasť ďalšieho školského projektu.
Do tohto projektu sa zapojili aj žiaci 5.ZŠ. Žiaci školského klubu s pani učiteľkou Bc. Štofovou. Námetom k tvorivej práci boli rôzne knihy z fondu knižnice na tejto škole.. Žiaci vyrábali záložky, ktoré poputujú žiakom z partnerskej školy Základná škola, Školská 185/1, Výčapy-Opatovce SR.

Dátum: 11.10.2023
Názov podujatia: Záložka do knihy spája školy: Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov
Forma: tvorivé dielne - vyrábanie knižných záložiek
Cieľová skupina: žiaci ŠKD Školská 2 MI
Počet: 22 žiakov
Bc. Ondová Eva

Fotogaléria