Dokonalá Klára

Oddelenie pre deti a mládež ZKGZ 8.2.2024 pripravilo pre 24 prvákov ZŠ Okružná Michalovce zážitkovo motivačné čítanie Dokonalá Klára .
Zážitkové čítanie je spôsob práce s literárnym textom, ktorý je na rozdiel od hlasného čítania pre dnešné deti omnoho atraktívnejší. Súčasné deti, „rozmaznané“ televíziou a počítačmi nie sú ochotné a veľakrát ani schopné udržať pozornosť pri počúvaní čítaného textu. Zážitková práca s textom je tak výbornou alternatívou na zaujatie detí literatúrou a na podporu ich čitateľských zručností.
Knihu napísala spisovateľka Gabriela Futová. Hlavná hrdinka je prváčka Klára, ktorá si namýšľa, že je dokonalá. . Školu už pozná lebo babka je učiteľka, dokonca vie už aj čítať. V škole je preto suverénna a svoju prevahu dáva všetkým najavo. Zrazu však zažije veľké prekvapenie - zistí, že aj iné deti sú šikovné, ba môžu byť aj šikovnejšie, a to Kláru vyburcuje k zúrivému súťaženiu a porovnávaniu. Knižka ponúka dieťaťu veselé príbehy zo školských lavíc doplnené vtipnými ilustráciami.
Súčasťou podujatia bola aj informatívna výchova pre deti, ktoré boli prvýkrát v knižnici, oboznámenie sa s knižnicou, literatúrou, rozdelenie detskej literatúry , kde a ako si nájsť vhodnú knihu na čítanie , ako vzniká kniha a kto pracuje v knižnici.

Text: Mgr. Iveta Majvitorová
Dátum: 6.2.2024
Názov podujatia: Dokonalá Klára
Forma: zážitkové čítanie
Cieľová skupina:  ZŠ Okružná Michalovce
Počet:  24
Podujatie zrealizovali Mgr. Iveta Majvitorová,  Daniela Ivančová

Fotogaléria