POZÝVAME VÁS...

2.4.2024

Najväčší svetoví bájkari Ezop, Jean de La Fontaine, Ivan Andrejevič Krylov deťom

Beseda o prečítaných knihách, tvorivé dielne. Podujatie sa uskutočňuje na pob.  ZŠ Školská 2 v Michalovciach.

-----------------------------------------------------------------

2.4.2024 / 16:30

Alica Eštoková

Autorské stretnutie so slovenskou autorkou Alicou Eštokovou. Podujatie podporuje Fond na podporuumenia. Verejné podujatie. Vstup voľný.

--------------------------------------------------------------

4.4. – 30.4.2024

Špirhač, gacek, trúlelek

Výstava o výnimočnosti a spôsobe života 28 druhov netopierov, ktoré sa v našej prírode vyskytujú. Výstava bude doplnená o propagačný materiál, literatúru, film a muzejné preparáty jednotlivých druhov netopierov.  Výstavu nám zapožičalo Východoslovenské múzeum v Košiciach. Verejné podujatie. Vstup voľný.

--------------------------------------------------------------

4.4.2024 / 8:30

Roald Dahl a jeho autorská dielňa

Beseda o prečítaných knihách, výber naj knihy, výber naj čitateľa. Podujatie sa uskutočňuje na pob.  ZŠ T.J.Moussona 4 v Michalovciach.

------------------------------------------------------------

5.4.2024 / 9:30

Láskavé rozprávky

Zážitkové čítanie spojené s tvorivou dielňou. Podujatie pre deti ZŠ Žbince.

--------------------------------------------------------------

15.4.2024/15:00

Jan Nepomucký

Prednáška JUDr. Miroslava Schýbala z cyklu Najznámejší Jánovi v českej histórii. Podujatie v spolupráci s Miestnym klubom Michalovce Českého spolku v Košiciach. Verejné podujatie. Vstup voľný.

----------------------------------------------------------------

17.4.2024 / 8:00, 10:00 a 11:00

Prekvapenia a omyly o dinosauroch a praveku

Interaktívna prednáška paleontológa Dušana Valenta. Podujatie pre žiakovZŠ Školská 2 o 8:00, o 10:00 pre žiakov ZŠ T. J. Moussona Michalovce a o 11:00  pre žiakov ZŠ J. Švermu Michalovce. Podujatie podporuje Fond na podporuumenia.

Dušan Valent je vedecký publicista, lektor a prekladateľ. Zameriava sa na popularizáciu prírodných vied, archeológie a kritického myslenia. Vyštudoval geológiu a paleontológiu na Prírodovedeckej fakulte UK v Bratislave. Je vedeckým redaktorom portálov HistoryWeb, In Vivo magazín a Zive.sk, týždenníka Plus 7 dní. Pravidelne prednáša na školách a podujatiach o vesmíre, dinosauroch či geológii. Vo vydavateľstve Albatros mu vyšla kniha pre deti Odhaľ a spoznaj dinosaury, ktorú ilustrovala Zuzana Šmatláková.

----------------------------------------------------------------

18.4.2024 / 9:00

SNP v poézii, próze a vo filme.

Seminár k 80. výročiu Slovenského národného povstania. Prednášajúci je spisovateľ a literány historik Mgr. Peter Cabadaj.  Podujatie podporuje Fond na podporu umenia. Verejné podujatie. Vstup voľný.

--------------------------------------------------------------

18.4.2024 / 16:00

Neznámy Zemplín. Zemplíniana 2

Netradičné výlety po Zemplíne s regionálnym historikom Mgr. Matejom Starjákom PhD.  Podujatie podporuje Fond na podporu umenia. Verejné podujatie. Vstup voľný.