Namaľuj mi svojho obľúbeného literárneho hrdinu - záložka do knihy spája školy

Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave a Národné pedagogické múzeum a knižnica J. A. Komenského v Prahe vyhlásili  k Medzinárodnému mesiacu školských knižníc 2013 4. ročník česko-slovenského projektu pre základné školy.

 

Medzinárodný mesiac školských knižníc (International School Library Month) vyhlásil v roku 2008

James Henri, prezident Medzinárodnej asociácie školského knihovníctva (International Association

of School Librarianship), pri príležitosti 10. výročia Medzinárodného dňa školských knižníc

(International School Library Day).

 

Cieľ česko-slovenského projektu

Nadviazanie kontaktov medzi českými a slovenskými základnými školami a podpora čítania

prostredníctvom výmeny záložiek do kníh. Žiaci na záložkách môžu ľubovoľnou technikou stvárniť svojho obľúbeného literárneho hrdinu. Výmenu záložiek môžu školy využiť k nadviazaniu spolupráce,kontaktov alebo poznávaniu života žiakov v Českej republike a zároveň aj ako prierezovú tému do Školského vzdelávacieho programu alebo ako súčasť školského projektu.

Výroba záložiek
Žiaci vyrábajú záložky rôznych tvarov a s rozmanitými motívmi počas vyučovacích hodín, v školskom klube detí, alebo v rámci krúžkovej činnosti, na zvolenú tému:

Namaľuj mi svojho obľúbeného literárneho hrdinu.

Aj školská knižnica na ZŠ T. J. Moussona v Michalovciach sa zapojila do tohto projektu. Výstavka vyrobených záložiek bola 24.10.2013 v priestoroch školskej knižnice, kde žiaci vystavovali svoje diela -- záložky, určené žiakom partnerskej školy.

Partnerskou školou je ZŠ Mojmírovce.

Následne (po zaslaní)  bude výstavka, v školskej knižnici, zo záložiek od žiakov partnerskej školy. Celodenného podujatia sa zúčastnilo okolo70 žiakov.

Ondová Eva


Fotogaléria