Jarné prázdniny v knižnici 2024

Prázdninujúci školáci sa už tešili  na vytúžené voľné dni bez školských povinností a určite rozmýšľali ako by mohli stráviť tento čas. A čo tak prežiť voľný čas s knihou v ruke?
Detské oddelenie ZKGZ Michalovce  už tradične pre prázdninujúcich detských čitateľov  michalovského okresu pripravilo alternatívne ponuky zmysluplného strávenia voľného času. Vítaní boli nielen detskí čitatelia, ale aj deti, ktoré ešte čitateľský preukaz nemajú .  Cestu do knižnice si našli  rodičia , ale aj starí rodičia s vnúčatkami.
Okrem zaujímavých rozprávkových , dobrodružných a encyklopedických kníh na deti čakal aj priestor na hranie, kreslenie a ilustrovanie. V detskom kútiku si mohli vybrať hračky, leporelá  obrázkové knižky, ale taktiež  pozrieť si  animované rozprávky, zahrať si spoločenské hry a zaujímavé pre nich bolo programovanie s Lego Boost.
V knižnici svoje prázdniny  od  26.2.2024 – 1.3.2024  strávili deti, rodičia  a starí rodičia. Stretnutie troch generácii v priestore plného kníh, informácií a priateľskej  tvorivej atmosféry určite  prispelo k záujmu o knihy a literatúru, ale aj k rozvoju čitateľskej zručnosti deti.  Podujatia sa zúčastnilo za celý týždeň  120 detí, rodičov, starých rodičov.

Text: Mgr. Iveta Majvitorová
Dátum: 26.2.2024 – 1.3.2024
Názov podujatia: Jarné prázdniny v knižnici
Forma: lego Booster, spoločenské hry, čítanie kníh , pozeranie rozprávok, miesto na hranie a rozprávanie
Cieľová skupina:  deti ZŠ, MŠ, rodičia, starí rodičia
Počet:  147
Podujatie zrealizovali Mgr. Iveta Majvitorová,  Daniela Ivančová, Mgr. Svätoslav Holonič, Bc. Eva Ondová, Mgr. mZlatica Chmurovičová

Fotogaléria