O tebe a o mne

Slávnostné uvedenie knihy regionálnej autorky Beáty Babikovej Vallovej do života.
Zemplínska knižnica Gorazda Zvonického 10.2.2023 slávnostne uviedla knihu O tebe a o mne do života. Túto knihu napísala naša regionálna autorka a učiteľka Beáta Babiková Vallová.
Beáta Babiková Vallová sa narodila 15. februára 1971 v Sobranciach.  V rodnej obci Pinkovce prežila štyri roky a väčšinu svojho života prežila v Michalovciach. Na základnej škole prispievala do časopisu  Kamarát. V tom období získala čestné uznanie  na celoslovenskej súťaží mladých autorov a zároveň boli jej dve básne uverejnené v knihe Ahoj svet. Jej sen stať sa učiteľkou sa uskutočnil v roku 1989, kedy ukončila štúdium na Strednej pedagogickej škole v Prešove. Aj v tomto období tvorila. Niektoré básne z jej tvorby boli uverejnené v Zemplínskych novinách a v Trenčianskych novinách. 30 rokov  pôsobila ako učiteľka v materskej škole. Na Prešovskej univerzite na Pedagogickej fakulte v roku 2013 vyštudovala pedagogiku mentálne postihnutých.
 Od roku 2017 pracuje na Spojenej škole internátnej, ako učiteľka na Základnej škole pre žiakov s autizmom v Michalovciach. Vychádzajúc z potrieb rodičov detí so špeciálnymi potrebami v  roku 2022 vydala knižku  Ako na to alebo Ako sa Tomáš so záchodom skamarátil. V tom istom roku napísala ďalší príbeh pre deti s názvom LENTAK. V tomto roku jej vyšla zbierka básni O tebe a o mne.
Na krst knihy bola pozvaná široká verejnosť. Knihu do života uviedol krstný otec Matej Starják, ktorý ju pokrstil lupienkami ruží. Hostia si tiež mohli vypočuť prednes vybraných  básní. Na záver bola autogramiáda.

Forma: uvedenie knihy do života
Cieľová skupina: široká verejnosť
Počet účastníkov: 68
Zodpovední: Mgr. Lucia Labačová, Mgr. Monika Hrehovčíková

Fotogaléria