Stretnutie s Elenou Elekovou


Dňa 11.02.2015 sa v Zemplínskej knižnici G.Zvonického v Michalovciach sa uskutočnilo stretnutie s Elenou Elekovou (vl.menom Katarína Varechová ) nositeľkou prémie Literárnej ceny Mám talent 2011 za knižný debut Život pri živote, regionálnou autorkou, členkou LK Čriepky, ktorý pracuje pri knižnici a scenáristkou Divadla pri fontáne.
Na stretnutí predstavila svoju druhú knihu Morituri , ktorá vyšla v r.2014 vo vydavateľstve Aspekt. V otvorenom a vierohodnom románe pozýva čitateľa do geriatrického prostredia, aj keď tam nikdy nepracovala.
Venuje sa predovšetkým písaniu prózy.
V zbierke poviedok Všetko čo chcem jej vyšla poviedka Už iba Adela.
Pokúša sa písať aj pre deti. V zborníku poviedok Skejťácke tenisky - Poviedky pre deti  a násťročných  jej vyšla poviedka Mikuláš.
Z ďalšej jej tvorby: Láska podľa Platóna; Dotyk; Chvála priemernosti; Šáločka zo Sevre; Načúvam; Neha; Na čo myslíš?; Autorské poviedky.
Od detstva mala rada slova a ako sama hovorí má pred nimi rešpekt. Slovo vie použiť nielen na papieri, ale aj hovorené slovo jej nerobím problém čo dokázala aj na tomto stretnutí. Svojim pútavým rozprávaním zaujala 30 účastníkov  besedy.
Súčasťou podujatia bola  autogramiáda s predajom knihy.


Jana Mrázová





Fotogaléria