Fantastický svet Roalda Dahla

Tí, ktorí neveria v kúzlo, nikdy  sa s ním nestretnú.“

Roald Dahle

Kto by nepoznal svetoznámeho spisovateľa Roalda Dahla a jeho knihy „dahlovky“?

Počas svojho života napísal začiatkom 60. rokov 20. storočia takmer tri desiatky detských románov, veršovaných paródií na ľudové rozprávky, humornej poézie, obrázkových knižiek (spolu s Quentinom Blakom) a stal sa jedným z najobľúbenejších a najprekladanejších autorov detskej literatúry na svete.

Dahlove nekonvenčné, provokujúce fantastické rozprávky sa vyznačujú drsným humorom, expresívnym jazykom, otvorenosťou a odvahou prezentovať deťom nielen pozitívne, ale aj negatívne vlastnosti dospelých, a preto ich literárna kritika nie vždy kladne prijímala.

 No detskí čitatelia Dahlove fantastické rozprávky  vždy čítali a čítajú s nadšením . Mnohé z nich boli  sfilmované  a zdramatizované (Matilda, Charlie a továreň na výrobu čokolády, Jakub a obrovská broskyňa atď.)

Ak by ste sa chceli ponoriť do sveta fantázie  , pozývame Vás do knižnice.

Na detskom oddelení v našej Zemplínskej knižnici Gorazda Zvonického, kultúrnej organizácie Košického samosprávneho kraja nájdete všetky jeho knihy, ktoré čakajú  len na Vás.


Pri  teste Fantastický svet Roalda Dahla stačí vyplniť len  MENO  a  PRIEZVISKO (môže byť aj Jožko Mrkvička)

Odkaz na test:

https://www.webtesty.sk/student.php?idt=2423&psw=default_heslo&fbclid=IwAR1wEMl_42mTq-vOA8668pBTQTKChPT8QSWV6nKIMqtiuh0-rLj89sfQDiY