Puť russkoj literatury k klasičeskomu romanu

Profesor Eliáš bude hovoriť o trendoch v ruskej literatúre v 19. storočí. Na príklade Puškinovho a Lermontovovho diela popíše základné motívy a princípy, ktoré v tomto čase rezonovali v ruskej literatúre. Spomenuté budú aj literárne spolky, vydavateľstvá taktiež porovnanie lyrických subjektov iných autorov ruskej literatúry 19. storočia.

Anton Eliáš je dekanom Filozofickej fakulty (od roku 2003) a zároveň docentom na Katedre ruského jazyka a literatúry Filozofickej fakulty Univerzity Komenského, kde pracuje od ukončenia vysokoškolského štúdia.
Vedie prednášky a semináre z ruskej literatúry 19. storočia, z ruskej literárnej vedy 20. storočia, zo svetovej literatúry, diplomové semináre, výberové prednášky a semináre z interpretácie ruskej lyriky a epiky 19. storočia a z dejín slovanského romantizmu. Pre zahraničných študentov prednáša kurz Slovak Literature in Central European Context.
Je garantom študijných programov prvého a druhého stupňa štúdia ruského jazyka a kultúry v študijnom odbore prekladateľstvo a tlmočníctvo, školiteľom doktorandského štúdia v študijnom odbore slovanská filológia – slovanské literatúry a členom odborovej komisie pre obhajobu dizertačných prác v študijnom odbore slovanská filológia – slovanské literatúry.

zdroj:

https://www.osobnosti.sk/osobnost/anton-elias-750