Prezentácia knihy Alexandra J. Kenjiho Boj o štát a prezentácia kníh vydavateľstva KORUNA

Alexander J. Kenji  pochádza zo Zvolena. Zaujíma sa o ozbrojené sily súčasnosti a spravodajské služby - obzvlášť špeciálne jednotky a tajné operácie. Okrem kníh má rád hudbu z dielne Hansa Zimmera, sleduje akčné filmy a seriály. V ZKGZ predstavil svoj  akčný vojensko - politický thriller Boj o štát, ktorého dej sa odohráva na území Slovenska po odvrátení ruskej okupácie. Príbeh je síce fikciou, ale s veľmi aktuálnou témou, napínavý, prešpikovaný množstvom podrobných opisov vojenskej techniky a jednotiek. Čitatelia prirovnali autora k britskému spisovateľovi Frederickovi Forsythovi. Hodnotili knihu superlatívmi, jej čítanie si užívali.

Pani Tinu Van der Holland poznáme ako spisovateľku, autorku kníh Bejby sníva o mori, Sladký život opatrovateľky, Ako hadí jed, Déjà vu a Shalom.  Ťažiskom  jej tvorby je svet žien, psychológia vzťahov a silné príbehy s dramatickými momentmi, preto si jej knihy obľúbili najmä ženy.

V decembri 2012 založila so svojím synom Petrom Vydavateľstvo KORUNA . Jeho mottom je -- dobrá kniha nad zlato, čo môže pre každého čitateľa znamenať niečo iné.  V Korune vydávajú tvorbu  domácich autorov. Každá kniha z vydavateľstva nesie v sebe určité posolstvo, vydavateľstvo neašpiruje na literárne ocenenia ale kladie si určitú laťku kvality. Pani Tina Van der Holland o každej z vydaných aj pripravovaných  kníh porozprávala účastníkom stretnutia . Predstavila aj čerstvú novinku Leny Riečanskej Nikdy mi nebolo lepšie. Na Vianočný trh  má vydavateľstvo Koruna pripravenú  knihu Marty Gergelyovej Čo sa stalo v dome anjelov.

Posledné dve autorky zavítajú do našej knižnice 4.12.2014.

Po stretnutí si návštevníci mali možnosť zakúpiť knihy s podpismi oboch autorov.

Stretnutie sa uskutočnilo v ZKGZ Michalovce 24.10.2014, zúčastnilo s ho 25 čitateľov knižnice.

Gabriela Feňaková


Fotogaléria