Miss Ježibaba (Ježidedo) alebo Neboj sa! a iné HORORozprávky v knižnici

Podľa strašidelných povesti Pavla Emanuela Dobšinského

„Máš strach otvoriť túto knižku? Neboj sa!- povedal by ti smelý hrdina Nebojsa, keby s tebou chodil do školy. On má nebojácnosť už v mene a rád vyhľadáva všetko hrôzostrašné.
A čo ty? Ak ťa lákajú tajomné príbehy, horory, upírske ságy či zombické historky, nájdeš ich priamo v zlatom fonde slovenských rozprávok. Už sa na teba tešia strašidlá, a sily pekelné, draci, šarkany aj hadie potvory, ježibaby, strigôni aj vlkolak, hrozný škriatok, záhrobné bytosti, nemŕtvy mŕtvy aj všemocná kmotra smrť. Ľudová múdrosť hovorí: kto sa bojí, nech nejde do lesa! „
    27.10.2016 sa v knižnici na detskom oddelení stretlo 41 ježibabiek a ježidedkov zo ZŠ Pavla Horova a Jovsy , aby prekonali strach a zasúťažili si . Podujatie  v spolupráci s OZ Priatelia múzy bolo zamerané predovšetkým na propagáciu a zatraktívnenie čítania slovenských rozprávok Pavla Dobšinského.  12 najlepších ježibabiek a ježidedkov si zmerali svoje sily predovšetkým v tvorivosti a znalosti príbehov z kníh. Ich úlohou bolo vymyslieť čo najoriginálnejšie čarovné zaklínadla, pripraviť menu na čarodejnícky ples, prečítať hrôzostrašné príbehy rôznym zaujímavým spôsobom (plačlivo, chichotajúco, ako keby ťa naháňal pes atd. ), vysvetliť záhadný rozprávkový slovník a ilustrovať hrôzostrašné rozprávky. Súťažiacich sledovala medzinárodná porota ježibabiek z knižnice. Všetko sa to rozhodlo vo voľnej disciplíne, víťazkou sa stala ježibaba Harley zo ZŠ Jovsa.

Mgr. Iveta Majvitorová