Spiace mesto - prezentácia knihy a beseda

" Štyria súrodenci, najstarší Krištof, dvojčatá Ema a Kristína a a malý Samuel, žili ešte donedávna v šťastnej rodine. Jedného rána sa však prebudili v hroznej situácii. Ich rodičia upadli do záhadného spánku a oni si musia odrazu poradiť úplne sami.
Ako zistili, zaspali všetci rodičia na celom svete. A čo je ešte horšie, malého Samuela im unesie neznámy muž! Pre súrodencov sa začína každodenný boj, v ktorom víťazia tí silnejší, prefíkanejší a bezohľadnejší. Zároveň ale poznávajú, aké dôležité je držať spolu, pomáhať si a nevzdávať sa.
Podarí sa im malého Samuela zachrániť? A ako rodičov opäť prebudiť?"

 

6. októbra 2011 sa v priestoroch knižnice  uskutočnila prezentácia a premiéra knihy Martina Vopěnku  Spiace mesto v rámci Dni  českej kultúry  a v spolupráci s Českým spolkom . Zúčastnilo sa na nej 40 žiakov IV. ZŠ v Michalovciach. Martin Vopěnka je český spisovateľ, cestovateľ, vydavateľ a publicista. Dobrodružnú knihu Spiace mesto napísal ako návod na prežitie v nepredvídaných situáciach.. Inšpiráciou mu boli aj vlastné deti a jeho cestovateľské skúsenosti.  V prezentácii odzneli  ukážky z jeho tvorby v podaní žiakov  vyšších ročníkov.

Bc. Iveta Majvitorová

Ďalšia beseda s Martinom Vopěnkom o knihe Spiace mesto bola na I.ZŠ o 13,00 hod. Besedy sa zúčastnilo 80 žiakov druhého stupňa.

Fotogaléria