Buvik

Na naše detské oddelenie ZKGZ zavítala 23.5.2017  manažérka vydavateľstva Buvik
Mgr.  Milica Matejková, ktorá pre 67 deti z IX., XI. A CMŠ Vasiľa Hopku pripravila prezentáciu vydavateľstva, výstavku kníh a dramatizované čítanie.
    Vydavateľstvo Buvik vzniklo 1. septembra 1991 s ambíciami stať sa špecializovaným vydavateľstvom pre najmenšie deti a začínajúcich detských čitateľov. Jeho zakladateľmi boli spisovateľ Daniel Hevier, ilustrátor Svetozár Mydlo a riaditeľka Mária Števková. Vydavateľstvo Buvik vydáva poéziu, hádanky, rečňovanky , klasické a autorské rozprávky , bájky, povestí, rozprávky zo života detí a životopisy slávnych osobností. Zameriava sa na vydanie umelecky hodnotných diel pôvodnej a prekladovej literatúry, vydáva diela súčasných i klasických spisovateľov. Knihy zo zlatého fondu detskej literatúry ilustrujú vynikajúci ilustrátori pre deti. Knihy z produkcie vydavateľstva získavajú vysoké ocenenia v medzinárodných a domácich súťažiach.
    Deti zaujalo aj dramatizované čítanie z knihy Rozprávka o kozliatkach, ale poslušných. Známu rozprávku o neposlušných kozliatkach a zlom vlkovi napísala Mária Rázusová-Martáková. Jaroslava Blažková zasa vymyslela rozprávku o poslušných kozliatkach, ktorým je sveta žiť. Smejú sa na hlúpom vlkovi a jeho popletenej pesničke. Zato, že boli poslušné, mamička im kúpi krásne čižmičky: červené na predné nožičky, zelené na zadné. Obidve rozprávky filigránsky spojené do jednej knihy ilustroval vynikajúci ilustrátor Vladimír Král.

Mgr. Iveta Majvitorová

Pozrite si záznam z podujatia:

https://www.youtube.com/watch?v=uwnKZdYo23k